Våra egna koncept

Box-Mix.jpg
Dansa-Afro-960x540.jpg
Harmoni-Avspänning.jpg
Pulsträning.jpg
STARK.jpg
Skivstång.jpg
Rörlighetsträning-960x540.jpg
Harmoni-Kraft.jpg
 
Jumping fitness

Skonsamt för knä, bra för hjärta och hjärna och framför allt – konditionen förbättras SAMTIDIGT som du har fruktansvärt roligt! Som att vara barn på nytt!

TRX / TRX YOGA

TRX
Precis som Navy SEALS älskar TRX, så gör vi det också!
Hela kroppen får jobba, från våra stabiliserande små muskler till våra stora. Alla får vara med! Skonsam träning som tar där det ska! Prova du också!

TRX Yoga
Här jobbar i med lugna rörelser för mobilitet, flexibilitet och styrka. Allt med inspiration från yoga men med hjälpen från våra band. Balans och andning ligger i fokus. 

 
Senior

Nu finns äntligen TIDEN till att göra allt det man velat göra! Självklart måste kroppen också hänga med, och därför ser vi till att utmana på rätt nivå, ge verktyg och redskap för att njuta av livet, barnbarn och världen runt oss!
En fika efteråt ger oss också möjlighet att knyta nya band. Vi har det bra vi!

 
Kickbox

Här tränas det på sparkar och slag med kombinationer av krokar, uppercuts och mycket mer. Härligt för självförtroendet och nyttigt för skelettet!

 
RODD

Med en härlig blandning av fristående övningar bredvid vår maskin och en gedigen träning PÅ roddmaskinen får vi till ett helkroppspass som är både varierat, svettigt och framförallt ROLIGT!

 
INDOOR CYKEL

Genom alla tider har cykel inomhus varit en extremt populär träningsform! Så självklart även hos oss! Bra för knä och bra för hjärta, och i din egen takt utvecklas du till en starkare cyklist och en starkare människa!

 
PT-PASS

Tillsammans med en personlig tränare utforskar vi allt från koordination och balans till teknik i marklyft och bänkpress. Du vet inte riktigt vad som väntar men du vet att det blir rätt och roligt!

 
SLOW MOTION - LÄTTARE DANS/AEROBIC

För dig som gillar att röra dig och dansa till verkligt varierad musik. Här varvas nya hits med gamla godingar och vi tar det i ett lite lugnare  tempo så alla kan hänga  med! Variationer finns för att trötta ut dig men det viktiga är att kropp och knopp får stimulans och att vi har kul!

 
STEP UP

Kondition, hjärngympa och glädje på en och samma gång! Tänk att gå upp och ner på en bräda kan vara SÅ roligt! Prova du också så ska du se!

 
FORT GJORT

HARMONI KRAFT (fd. Yoga Kraft)  - innehåller traditionella och något mer fysiskt krävande yogainspirerade övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla.

HARMONI AVSPÄNNING (fd. Yoga Avspänning) - är en aktivitet där du stannar i positioner en längre stund för att uppnå en avspänning både för musklerna och mentalt. Denna klass är som medicin för kroppens mest anspända muskler och samtidigt ger den utrymme för mental avkoppling. Vi befinner oss liggande eller sittande genom hela klassen och vi har hämtat inspiration av Yin Yoga.

BOXMIX  - Vem kunde ana att det är så kul att skuggboxas och dessutom få en riktig genomkörare för konditionen och bra uthållighet? FortGjort Box Mix är träningspasset som ger mersmak och träningsvärk från topp till tå. En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. 25 minuter senare är du ordentligt svettig, mör och glad, men längtar redan till nästa gång - Box Mix ger mersmak!

SKIVSTÅNG  - Träning med skivstång är både roligt och ger mycket bra uthållighetsträning. Under passet utför du traditionella skivstångs-övningar till peppande musik. Du tränar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare.​

MULTITRÄNING  - Är du på humör för något utmanande, inte svårt men svettigt, välj FortGjort Multi Träning du kommer inte ångra dig! Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

DANSA ZAMBA  - FortGjort Dansa Zamba är otroligt medryckande, det går liksom inte att stå still till de latinamerikanska rytmerna. Musiken förflyttar dig till varmare breddgrader och det är fritt fram att släppa loss höfterna. Dansa Zamba är en träningsstund fylld av glädje och energi!

'DANSA AFRO  - I Dansa Afro får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans och musik, i modern tappning. Massor av träning och en enorm rörelseglädje symboliserar Dansa Afro. Här finns inget rätt eller fel, blunda och njut!

RÖRLIGHETSTRÄNING  - Behöver du bli och förbli mer smidig, testa vår storfavorit "Rörlighetsträning". Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kropp pga. av för mycket stillasittande och enformig rörelse. Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/ funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen, med traditionella stretchövningar. Rörlighetsträning är en tacksamt att utöva, det går fort att uppnå resultat.

MAGE & RYGG  - Vem har inte användning och nytta av en stark mage och rygg? En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen och du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.

PULSTRÄNING  - Ett galet bra sätt att bättra på din kondition. Tufft om du bestämmer dig för det, men du väljer! Pulsträning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi!

STARK - Vill du du bli stark eller starkare, då ska du träna vårt nya träningspass FortGjort STARK. Renodlade styrkeövningar för kroppens större muskler. Övningar som sker huvudsakligen med en skivstång och hantlar men för att öka motståndet ytterligare kan du spänna ett gummiband kring skivstången. I detta pass kör du ditt eget race och upplägget är längre och kortare tidsintervaller. Enkelt, kraftfullt och grymt kul!